Over BigBlock

Koen Verschuren is altijd al erg geïnteresseerd geweest in geluid en akoestiek.

Het is natuurlijk fascinerend om iets te proberen te beheersen dat je niet met je ogen kunt zien. In 2014 besloot Koen daarom om de productie van schuimpanelen voortaan zelf te gaan doen.

Op onze machine produceren we nu al onze eigen panelen en voor maatwerk tekenen we ook nieuwe ontwerpen. In de webshop bieden we de standaard panelen aan. Voor speciale maten kun je ons het beste even een mailtje sturen.

"Ik ben Koen Verschuren, ik ben van huis uit geen muzikant maar wel een techneut. Ik ben me gaan verdiepen in akoestiek en raakte hierin zeer geïnteresseerd. Omdat ik ook technisch aangelegd ben, kon ik snel overweg met de CNC gestuurde snijmachine en met die combinatie is BigBlock ontstaan eind 2014.

koen-600-trans

Ik doe dit omdat ik erachter kwam dat goede kwaliteit akoestisch schuim veel te duur was. Je betaalt bij een A-merk zoals Auralex al snel 5 euro voor 1 paneeltje. En het enige alternatief wat ik zag was Aliexpress. Dat heb ik eens besteld en zag dat dat gewoon verschrikkelijke kwaliteit was. Dat schuim is zo licht en dus doet dat gewoon helemaal niks. Ik wilde dus akoestisch schuim maken van topkwaliteit maar dan voor een eerlijke en normale prijs!"