Geluidsisolerende platen

Ben jij op zoek naar geluidsisolerende platen of panelen? Zoek dan niet verder, wij hebben binnen ons assortiment alles om geluid goed te kunnen isoleren. Alles wordt in huis gemaakt en dus ook speciale maten zijn geen probleem voor ons.

Geluidsisolatie platen

Wat zijn geluidsisolatieplaten precies? Dit zijn platen, blokken, panelen gemaakt van schuim. Hiermee wordt een groot deel van het geluid opgevangen, afhankelijk van het soort schuim. Wij maken gebruik van kwalitatief akoestisch schuim wat beter werkt dan noppenschuim. Akoestisch schuim is namelijk een zwaarder soort schuim die het opvangen van geluidsgolven beter aankan. Wat zijn de voordelen van geluidsisolerende platen?

  • De ruimte waar de platen geplaatst worden wordt hierdoor akoestisch verbeterd. Je hebt minder of geen last meer van een ongewenste echo of galm.
  • Het zorgt ervoor dat geluid de ruimte minder verlaat waardoor omstanders minder “last” zullen hebben van jouw activiteiten.
  • Geluid wordt zuiverder gemaakt door de geluidsisolatie. Het klinkt beter en helder doordat je speakers minder akoestische trillingen maken. Hierdoor zijn opnames dus kwalitatief beter.

Geluidsabsorberende platen

Geluidsabsorberende platen vangen dus geluid op, dat is inmiddels wel duidelijk. Maar is er dan nog een daadwerkelijk verschil? Zoals al eerder aangegeven zijn platen van noppenschuim te licht om geluid goed te kunnen absorberen. De dichtheid van noppenschuim ligt tussen de 10 en 15 kg in. Bij ons akoestisch schuim is deze dichtheid ruim het dubbele, namelijk 30 kg. Dit is de optimale dichtheid die ervoor zorgt dat er een optimale combinatie bestaat tussen de absorptie van het geluid en de levensduur van het schuim. Waar ook zeker op gelet dient te worden is de opencelligheid van het schuim. Heb je te weinig open cellen? Dan wordt er te weinig dan kan bij teveel geluid niet alles worden geabsorbeerd.

Geluidsisolerende platen kopen

Wil je graag geluidsisolerende platen kopen? In onze webshop hebben we verschillende soorten geluidsisolerende platen, bekijk of de juiste platen er tussen zitten en bestel direct online. Het is mogelijk om de platen per stuk of per bundel te kopen. Bij een bestelling vanaf €100,- is de bezorging gratis in Nederland en binnen 1 tot 2 werkdagen wordt het verstuurd. Mocht je het graag op maat willen laten maken, dan is dit ook mogelijk! Voor speciale maten kan je ons een mailtje sturen en dan zullen we zo snel mogelijk reageren. Ook voor wanneer je nog graag advies op maat wil hebben, we helpen je graag!